fbpx
Stel hier uw eigen design deur samen.Begin direct

De stalen scharnierdeur
welke perfect in uw ruimte past

Wel een stalen binnendeur, maar geen breekwerkzaamheden? Dan is een stalen scharnierdeur hoogstwaarschijnlijk uw beste optie. Dit type deur kan namelijk eventueel in een bestaand (houten) deurkozijn van een stompe deur worden geplaatst. Daarnaast zijn er geen boorwerkzaamheden nodig in vloer of plafond.

De scharnierdeur is 180 graden draaibaar naar één kant en sluit volledig af, waardoor ruimtes geluidsdicht van elkaar afgesloten worden. Er zitten zichtbare geijkte scharnieren op, die noemen we ook wel aanlas paumelles. Meestal is de scharnierdeur de voordeligste keuze binnen het stalen deuren aanbod, maar dat maakt hem niet minder aantrekkelijk. In tegendeel zelfs…

Een stalen deur als kunstobject? Het kan.
Ontdek de mogelijkheden en wees creatief.

Chique stalen scharnierdeuren
naar uw smaak gemaakt

Profiel: lijnen en vlakverdeling

De stalen scharnierdeuren van CLOOZ doors zijn uniek dankzij het gebruik van sterk veiligheidsglas en ons slanke, elegante CLOOZ profiel. Dit betekent dat u aan beide zijdes exact hetzelfde aanzicht geniet, wat als resultaat immens veel design mogelijkheden biedt. Rechte lijnen, organische lijnen, vormen, patronen, logo’s… U vraagt, wij maken. Een creatieve ontwerpsessie inplannen met onze designers kan ook.

Kleur en afwerking

Onze stalen scharnierdeuren worden standaard gepoedercoat met RAL kleur Zwart 9005. U kunt echter ook kiezen uit andere RAL kleuren poedercoating, een schitterende metallic poedercoating of zelfs een legering van messing of brons. Bekleding met leer is de nieuwste trend. Heeft u speciale brandwerende deuren nodig? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Kom langs in onze showroom te Barneveld om alle opties met eigen ogen te bewonderen.

Glassoort

De meest gekozen glassoort voor stalen deuren is gelaagd helder glas. Maar het is ook mogelijk om een stalen deur met rookglas in smoke black of bronze te laten maken. Daarnaast is er nog mat wit of zwart glas. Laatstgenoemde kunt u niet doorheen kijken, dus biedt naast afsluiting extra privacy. Ideaal voor toiletten, badkamers of kasten. Wilt u iets nog specialer? Ga dan bijvoorbeeld voor een vintage look door middel van crepi glas of kanaalglas.

Handgreep

Veel voorkomende en daarmee ook de meest bekende handgrepen voor stalen deuren zijn de hoeklijn, de beugel en de koker (zowel kort als lang). Stalen scharnierdeuren kunnen echter ook greeploos gemaakt worden. Bovendien kunnen onze creatieve designers al uw ideeën tot leven brengen. Een grote ronde beugel, een blind vierkant van staal of een hart-vorm als handgreep? Allemaal mogelijk.

Zijlichten en bovenlicht (extra stalen panelen)

Heeft u extra ruimte op te vullen tussen twee muren of wilt u maximaal licht binnenlaten? Dan kunt u eventueel kiezen voor een scharnierdeur met zijlichten en bovenlicht. Dit zijn als het ware stalen kozijnen die rondom de deur heenkomen. Zoals de naam al zegt bevinden zijlichten (bij sommigen bekend als zijpanelen) zich aan de zijkant en bovenlicht aan de bovenkant. U kunt ook kiezen voor één zijlicht links of rechts of alleen boven.

Stalen Scharnierdeur Brandwerend | CLOOZ

Enthousiast en nieuwsgierig naar het kostenplaatje van uw droomdeur? Laat uw creativiteit los in de ontwerp tool of lees eerst meer over onze efficiënte werkwijze.

Enkele taatsdeur | CLOOZ doors

Scharnierdeuren monteren 

Wilt u gebruik maken van onze professionele montageservice? Dat is mogelijk. De montage van één enkele stalen deur kost ongeveer € 450,- (m.u.v. de Waddeneilanden). Bij elke extra deur zal er een bedrag bijkomen, maar uiteraard wel tegen een lager tarief. Dus wilt u niet over de montage piekeren? Dus wilt u niet hoeven nadenken over de montage? Dan komen onze handige vakmannen bij u langs om iets waanzinnigs neer te zetten. De montage vindt uiterlijk 4 weken na inmeten plaats.

Zelf uw scharnierdeur monteren?

In dat geval raden we u aan om het bouwkundige gedeelte ontzettend goed te controleren van te voren. Beginnend bij of de wanden en het plafond sterk genoeg zijn om het gewicht van de stalen deur te dragen. Met een enkele gipswand gaat u het niet redden bijvoorbeeld. Deze moet versterkt worden met houten profielen die extra steun zullen geven. Stenen en bloksoorten zijn in de meeste gevallen geschikt. Controleer wel of een normale kunststof plug hier voldoende houvast in heeft. Zo niet, is het een no-go. Verder is het van groot belang dat alle wanden waterpas zijn.

Uitvoering scharnierdeur montage

Belangrijk: pak de deur heel voorzichtig uit, want zo voorkomt u onnodige schade aan het staal of glas. Het kozijn moet uiteraard eerst gemonteerd worden – tenzij deze al staat – gevolgd door de deur. U ontvangt van ons een uitgebreide montage handleiding om zo goed mogelijk als maar kan aan de klus te beginnen. En natuurlijk om deze succesvol te voltooien.

Vragen over de montage(service)? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Kies voor maatwerk of bestel onze scharnierdeuren in standaard afmetingen
ook gemakkelijk én voor een vaste prijs online bij onze vertrouwde reseller.

Wellicht ook interessant voor u…

Bezoek onze
showroom

Samen uw deur naar wens ontwerpen? Maak een afspraak.

Zelf uw deuren ontwerpen

Stel uw eigen deur samen via onze online ontwerp tool.

Stel vragen via WhatsApp

Meer informatie? Stuur ons gerust een bericht.

CLOOZ doors

Anthonie Fokkerstraat 83
3772 MP Barneveld
0342 – 786910
info@cloozdoors.nl

SNEL NAAR

INFO

Erkend leerbedrijf Barneveld | Stage Barneveld | Staal & Metaal | CLOOZ doors
Neem hier contact op. Contact Stel hier uw unieke stalen deur samen.