fbpx

Een Stalen Deur: The making of

Terug naar alle blogs

Bij CLOOZ doors geloven wij dat elke stalen deur een verhaal verteld en niet slechts een doorgang is. CLOOZ doors is uniek en staat bekend om haar exclusieve, hoogwaardige stalen deuren.

Maar hoe wordt zo’n stalen deur precies gemaakt?
In deze blog geven we een kijkje achter de schermen bij CLOOZ doors en leggen wij uit hoe het maakproces van een stalen taatsdeur in zijn werking gaat.

Het ontwerp

We starten het proces door eerst het ontwerp te maken. De mogelijkheden van het ontwerp van een stalen deur zijn eindeloos. Welk profiel moet de deur hebben, welke kleur staal wordt er gekozen en welke handgreep maakt het meest indrukwekkende statement in uw interieur?

Via de configurator kunt u uw eigen stalen deur volledig samenstellen. Maar u kunt ook langskomen in de showroom in Barneveld om de stalen deur gezamenlijk te ontwerpen. CLOOZ doors denkt met veel plezier mee en helpt graag om een stalen deur te creëren die volledig bij het interieur en de persoonlijke stijl van onze klant past.

Wij houden van nieuwe ideeën en uitdagingen. Elke dag gaan we met veel plezier aan het werk om van elke stalen deur iets bijzonders te maken. Zo passen we leer toe, kan een item uit het interieur worden toegepast zoals hout of marmer. Maar heeft u een ander idee laat onze tekenkamer dit toepassen!

Maatwerk staat bij CLOOZ doors ten alle tijden centraal bij het maken van een stalen deur. Onze vakmensen werken uitsluitend met echt staal, veel aanbieders verwaaren dit met aluminium. Staal is niet alleen sterk maar ook erg duurzaam waardoor een stalen deur lang mee kan gaan en goed bestand is tegen krassen of deuken. Dit draagt bij aan het hoogwaardige, kwalitatieve karakter van onze stalen deuren. Daarnaast zijn stalen deuren gemaakt met lasverbindingen wat veel sterker is en duurzamer dat de geschroefde verbindingen welke op aluminium deuren worden toegepast.

In de fabriek van CLOOZ doors gaan onze vakmensen zorgvuldig en met veel ervaring aan de slag met het maken van een stalen deur. Hierbij wordt nauwkeurig rekening gehouden met de toepassing van de keuzes die tijdens het ontwerpproces in samenspraak zijn gemaakt. Wij zorgen ervoor dat de stalen deur van zeer hoogwaardige kwaliteit is en de stalen deur gemaakt wordt met veel precisie, oog voor detail en een naadloze afwerking. Onze automatische zaaglijn zorgt ervoor dat dit proces ook duurzaam gebeurd en er zo weinig mogelijk zaagafval ontstaat.

Stapsgewijs ziet het proces er in de werkplaats zo uit:

Ontwerp en specificaties

 1. Het ontwerp is ontvangen en hierin zijn alle vereisten duidelijk, zoals de grootte, dikte, lengte, veiligheid, ramen en alle overige voorkeuren.
 2. Er wordt een technische tekening gemaakt voor een gedetailleerd ontwerp

Materiaal

 1. De staalprofielen worden op maat gezaagd en van vet ontdaan
 2. Met behulp van geavanceerde machines zoals lasapparaten en walsmachines wordt van het staal een deur gemaakt, dit alles op 0.10 mm nauwkeurig

Walsen

 1. Met een wals worden eventuele ronde of gebogen designs gemaakt, dit is een zeer nauwkeurig proces wat staat of valt met de precisie van de vakman achter de machine

Lassen en assembleren

 1. Alle componenten van de deur worden samengevoegd en doormiddel van TIG lassen aan elkaar verbonden
 2. De deur word in zijn geheel gepoetst zodat het laswerk na het poedercoaten niet meer te zien is

Afwerken

 1. Om roest en corrosie te voorkomen, wordt het staal volledig gereinigd en ontvet
 2. Een roestwerende primer wordt aangebracht, gevolgd door een van de gekozen RAL-kleuren poedercoating

Installatie

 1. Het hang en sluitwerk word toegevoegd aan de deur, denk hierbij aan scharnieren en sloten
 2. het glas word in de deur gemonteerd

Kwaliteitscontrole

 1. De deur wordt grondig geïnspecteerd en vergeleken met de technische tekening.
 2. De deur wordt getest

Verpakking

 1. De deur wordt veilig verpakt om beschadiging tijdens het transportproces te voorkomen.

Met jarenland vakmanschap is de stalen deur volledig op maat en naar eigen wens van de klant gemaakt. Nu is het tijd voor de plaatsing. Onze ervaren monteurs komen op de afgesproken datum langs en zorgen dat de stalen deur nauwkeurig geplaatst wordt.

Wij laten de ruimte netjes en schoon achter en vertrekken pas als u volledig tevreden bent. Het is voor ons van groot belang dat de opgeleverde stalen deur van hoogwaardige kwaliteit is en naadloos aansluit op het interieur en de stijl van onze klant.

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden wat een stalen deur voor uw interieur kan betekenen?

Bekijk onze website en laat u inspireren door de vele uitgebreide mogelijkheden of kom gezellig langs in onze prachtige showroom in Barneveld voor advies op maat.

Ons team staat met veel plezier klaar om u te helpen met het ontwerpen van uw unieke, stijlvolle stalen deur onder het genot van een lekker kopje koffie of thee.

Stel uw stalen deur zelf samen op de configurator of kom langs in onze inspirerende showroom in Barneveld.

Onze medewerkers staan met veel plezier en specialistische kennis voor u klaar om u van A tot Z te helpen met de samenstelling en begeleiding van uw persoonlijke stalen deur. Geen uitdaging is ons te groot en wij kijken graag uit naar uw creatieve ideeën!

Meer nieuws, trends & interieurtips

Dubbele Taatsdeur | CLOOZ doors
Canale glas | Deur ontwerpen | CLOOZ doors

Enkele of dubbele stalen deur, met of zonder kozijnen…
Meer licht, luxe en ruimtegevoel is hoe dan ook gegarandeerd.

Bezoek onze
showroom

Samen uw deur naar wens ontwerpen? Maak een afspraak.

Zelf uw deuren ontwerpen

Stel uw eigen deur samen via onze online ontwerp tool.

Stel vragen via WhatsApp

Meer informatie? Stuur ons gerust een bericht.

CLOOZ doors

Anthonie Fokkerstraat 83
3772 MP Barneveld
0342 – 786910
info@cloozdoors.nl

SNEL NAAR

INFO

Erkend leerbedrijf Barneveld | Stage Barneveld | Staal & Metaal | CLOOZ doors
Neem hier contact op. Contact Stel hier uw unieke stalen deur samen.