fbpx

5 onderhoudstips voor stalen deuren

Terug naar alle blogs

Ondanks dat onze hoogwaardige stalen deuren eigenlijk weinig onderhoud nodig hebben, zijn er wel een aantal dingen die u kunt doen om ze zo lang mogelijk mooi te houden.

Zo blijft uw stalen deur dé eyecatcher in het interieur en geniet u er het langst van!

Maak de stalen deur regelmatig schoon

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het schoonmaken van een stalen deur wordt tijdens de schoonmaak vaker vergeten dan u zou denken.

Zo maakt u een stalen deur het beste schoon:

  1. Begin met het verwijderen van stof en vuil met een zachte, droge doek (bijvoorbeeld een microvezeldoekje).
  2. Reinig het glas met een glasreiniger. Dit doet u door het eerst op een doek te spuiten en vervolgens het glas te reinigen.
    Goed om te weten: We raden het af om glasreiniger direct op de deur of het glas te spuiten in verband met het risico op verkleuring.
  3. Wrijf de deuren na het schoonmaken droog met een droge doek.

Zorg ervoor dat u de deuren niet te nat maakt tijdens het schoonmaken. Dit kan ervoor zorgen dat er water tussen het staal en het glas komt met roest als gevolg. Dat zou zonde zijn.

De coating op onze stalen deuren is bestand tegen vele schoonmaakmiddelen, maar wij raden toch sterk af om schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze kunnen voor krassen op het glas zorgen en de frames beschadigen. Ook dat is zonde van uw mooie stalen deur.

Smeer de scharnieren regelmatig

Terug naar alle blogs

Om de stalen deur zo soepel en veilig mogelijk te laten werken en piepen te voorkomen, is het belangrijk om de scharnieren regelmatig te smeren. Dit doet u met een siliconenspray. Heeft uw stalen deur een slot? Smeer deze dan ook meteen mee.

Geeft u dit liever uit handen? Wij komen graag langs om hierbij te helpen.

Beperk vocht in de omgeving

Iets dat u wellicht niet meteen als een gevaar voor uw stalen deur ziet, is een vochtige omgeving. Veel vocht in een ruimte kan schade toebrengen aan het frame van de deur. Zorg er daarom voor dat de ruimte altijd voldoende geventileerd is via ramen en deuren.

Bescherm de deuren tegen krassen en deuken

Terug naar alle blogs

Ondanks dat onze deuren een hoge kwaliteit coating worden voorzien, is voorkomen van krassen en deuken altijd beter dan repareren. Wees daarom voorzichtig bij het verplaatsen van grote voorwerpen door de deur of bijvoorbeeld erlangs lopen met een stofzuiger. Een harde stoot kan een kras of deuk veroorzaken en daar wordt de deur helaas niet mooier van.

Delta House _ Steenwijk

Wees lief voor uw deur

“Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook uw stalen deur niet”. Het klinkt misschien logisch, maar wees een beetje lief voor uw stalen deur. Houd er rekening mee dat u de deur niet te hard dichtdoet en gebruik desnoods een deurstopper zodat de deur niet tegen de muur of meubels kan stoten.

Nogmaals: onze stalen deuren hebben vrijwel geen onderhoud nodig, maar met bovenstaande tips houdt u ze op z’n mooist en blijft de werking optimaal.

Stel uw stalen deur zelf samen op de configurator of kom langs in onze inspirerende showroom in Barneveld.

Onze medewerkers staan met veel plezier en specialistische kennis voor u klaar om u van A tot Z te helpen met de samenstelling en begeleiding van uw persoonlijke stalen deur. Geen uitdaging is ons te groot en wij kijken graag uit naar uw creatieve ideeën!

Meer nieuws, trends & interieurtips

Dubbele Taatsdeur | CLOOZ doors

Enkele of dubbele stalen deur, met of zonder kozijnen…
Meer licht, luxe en ruimtegevoel is hoe dan ook gegarandeerd.

Bezoek onze
showroom

Samen uw deur naar wens ontwerpen? Maak een afspraak.

Zelf uw deuren ontwerpen

Stel uw eigen deur samen via onze online ontwerp tool.

Stel vragen via WhatsApp

Meer informatie? Stuur ons gerust een bericht.

CLOOZ doors

Anthonie Fokkerstraat 83
3772 MP Barneveld
0342 – 786910
info@cloozdoors.nl

SNEL NAAR

INFO

Erkend leerbedrijf Barneveld | Stage Barneveld | Staal & Metaal | CLOOZ doors
Neem hier contact op. Contact Stel hier uw unieke stalen deur samen.